Nieuws | Planeet Zee

Nieuws

14 februari 2017

Ben je leerkracht of kustgids? Wil je het zeeleven beter leren kennen? Schrijf dan in en vaar een halve dag mee met het onderzoeksschip Simon Stevin.

13 februari 2017

Deze editie van het Zeebad is bedoeld voor leerkrachten Aardrijkskunde van de 3de graad TSO/KSO, die vanaf volgend schooljaar aan de slag moeten oceaangerelateerde topics in het nieuwe leerplan.

22 december 2016

Wat gebeurt er met een klein zeilbootje wanneer je het ter hoogte van de Canarische Eilanden te water laat?  Volg hier onze blog!

31 oktober 2016

Bewijs hoe goed je team is in de wetenschappelijke kennis (wiskunde, fysica, chemie, biologie en aardrijkskunde) over een door de organisatie nader opgelegd marien onderzoeksthema en win een stage in Corsica (1ste prijs) of Oostende (2de prijs).

31 oktober 2016

Gratis online cursus voor leerkrachten secundair onderwijs en andere educatoren om jongeren meer bewust te maken van het verband tussen de oceaan en hun eigen dagelijkse leven.

05 september 2016

Doe mee aan het grote oceaankennisonderzoek!

30 maart 2016

De drie finalisten van de posterwedstrijd van PlaneetZee@Work zijn gekend.

12 januari 2016

De doornhaai, de zeester, de grote jager, zeevonk, de zeekat, de noordzeekrab en de bruinvis. Dit zijn de Noordzeebewoners die alvast zijn voorgedragen voor de 'Big Five' van het Belgische deel van de Noordzee. De Vlaams Instituut voor de Zee verzamelt tot 15 januari de stemmen van hun landgenoten. Ze vroegen alvast zeven BV'ers (Beroemde Vlamingen) naar hun favoriete zeewezen.

12 januari 2016

Wie aan de slag wil in het marien onderzoek, kan overal in Europa terecht voor een opleiding. Deze website geeft een overzicht.

02 september 2015

Het Zeebad te Gent begin 2015 wordt herhaald! Deze keer in Oostende i.s.m. de VLA werkgroep West-Vlaanderen.

02 september 2015

Interesse om een dag als zeeonderzoeker aan de slag te gaan? Dat kan door deel te nemen aan PlaneetZee@Work!

 

 

07 april 2015

Via PlaneetZee@Work editie 2014-2015 kregen klassen uit de hogere graden secundair onderwijs de kans om in een labo van een mariene onderzoeksgroep te experimenteren, te meten en na te denken over een actueel zeewetenschappelijk vraagstuk. De leerlingen werden na afloop uitgedaagd om hun resultaten weer te geven op een wetenschappelijke poster. Na selectie van de drie beste posters kwamen de respectievelijke klassen hun bevindingen mondeling voorstellen op de slothappening in de InnovOcean site in Oostende. 

 

18 december 2014

De zeeën en oceaan zijn voor het biotechnologisch onderzoek een belangrijke bron.

01 juli 2014

Planeet Zee lanceert pilootproject om klassen naar de laboratoria van zeeonderderzoekers te brengen.

 

13 mei 2014

Vanaf september 2014 start het Maritiem Instituut Mercator in Oostende - als eerste in België - met een nieuwe ASO-richting Maritieme Wetenschappen (Wetenschappen-Wiskunde).