Planeet Zee Blogged | Planeet Zee

Planeet Zee Blogged

11 augustus 2017

Ongeveer een week na de lancering stopte het GPS-signaal van de mini-boot. Het bootje werd met een schip naar Dakhla gebracht. Daar ligt het in een pakhuis te wachten op haar eis te kunnen verder zetten.

 

 

19 juni 2017

Na 5 dagen zuidwaarts varen, lijkt de mini-boot zich naar de Afrikaanse westkust te keren.

 

 

15 juni 2017

De mini-boot vertrok op 14 juni op haar maidenvoyage uit Gran Canaria. Het instituut PLOCAN bracht haar op zee, in de juiste stroming.

 

 

16 februari 2017

De mini-boot vertrekt naar de Canarische Eilanden!

 

 

16 februari 2017

Aan de Arduino module werden sensoren toegevoegd die de watertemperatuur, luchttemperatuur en de versnelling van het bootje meten.

 

 

15 februari 2017

Op zee is er geen stopcontact. Om het Arduino systeem autonoom te laten werken, installeerde Tim een zonnepaneel op de mini-boot. 

 

 

 

12 januari 2017

Elk schip of voorwerp dat in het water ligt krijgt te maken met de aangroei van organismen. Om dit tegen te gaan wordt er antifouling aangebracht.

 

 

21 december 2016

Tim Deprez van het EMBC+ Master Programma aan de Gentse Universiteit legt aan de Science@Sea klas uit hoe de boot ook oceanografische gegevens zal verzamelen.

 

 

21 december 2016

'STEM' heet tegenwoordig 'STEAM', STEM + Arts. Het wetenschappelijke en artistieke proces lopen vaak gelijkaardig, zo ook bij de mini-boot.

 

 

20 december 2016

Elke boot wordt gedoopt en krijgt een naam, ook een mini-boot. Gebruikelijk is het geven van een meisjesnaam, een plaats of die van een belangrijk persoon. Benieuwd hoe onze mini-boot zal heten?

 

 

20 december 2016

Wat gebeurt er met een klein zeilbootje wanneer je het ter hoogte van de Canarische Eilanden te water laat? Dit is de vraag die de leerlingen uit Science@Sea willen beantwoorden. Een les over wind en oceaanstromingen helpt hen op weg. 

 

 

20 december 2016

Educational Passages is het geesteskind van de Amerikaan Richard Baldwin, ooit een gepassioneerde solozeiler. Toen hij zijn boot verkocht maar geen afscheid kon nemen van de oceaan, startte hij in 2008 dit educatief interessant project.

 

08 december 2016

18 Leerlingen uit het Sint-Fransciscus Evergem schrijven zich in voor het Science@Sea project. Ze krijgen meteen de unieke kans om een onbemande miniatuur zeilboot op de Atlantische Oceaan te water laten, en deze ervaringen wil Planeet Zee op onze blog delen.