Operatie Noordzee brengt wereldoorlog II naar lagere school | Planeet Zee

Operatie Noordzee brengt wereldoorlog II naar lagere school

Operatie Noordzee brengt wereldoorlog II naar lagere school

Naar aanleiding van de expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ in Seafront Zeebrugge werd een uniek hoorspel gelanceerd over de bevrijding van de Belgische kust en Scheldemonding. Zo kan het onderwerp op een toegankelijke manier gebracht worden in klassen van de basisschool.

De expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ in Zeebrugge brengt het verhaal van de bevrijding van de Scheldemonding en de Belgische Kust door geallieerde troepen. Aan de hand van een uniek hoorspel willen de organisatoren dit verhaal nu op een toegankelijke manier tot in de klassen van de basisschool brengen.

Aan het hoorspel is een wedstrijd gekoppeld. Omwille van de maatregelen rond de coronacrisis is deze wedstrijd uitgesteld. Wens je op de hoogte te blijven van de wedstrijd, klik dan zeker door.

Voor de organisatie ervan sloegen vier partners de handen in elkaar: het War Heritage Institute, het Vlaams Instituut voor de Zee, Seafront en Westtoer. Ze kregen hiervoor de steun van de Nationale Loterij en de Vlaamse overheid.