Barnum Roeselare gekroond tot winnaar van de eerste editie van PlaneetZee@Work | Planeet Zee

Barnum Roeselare gekroond tot winnaar van de eerste editie van PlaneetZee@Work

Barnum Roeselare gekroond tot winnaar van de eerste editie van PlaneetZee@Work

De finalisten zakten op woensdag 1 april af naar Oostende om er voor een vierkoppige jury hun poster en hun kennis over het gevolgde labo te verdedigen. Het vierde jaar Wetenschappen van de school 'Barnum' uit Roeselare werd uitgeroepen tot de winnaar van PlaneetZee@Work editie 2014-2015. De jury oordeelde dat hun groot enthousiasme in het labo, de interessant uitgewerkte poster en de geslaagde verdediging op de slothappening meer dan overtuigend waren. Hierdoor sleept de klas van Mevr. Abbeloos de hoofdprijs in de wacht: een meerdaagse mariene stage aan de Côte d'Opale (Wimereux, Frankrijk). De andere finalisten, het Koninklijk Atheneum Zottegem en het College O.L.V. ten Doorn uit Eeklo, winnen een duikinitiatie. Klik hier voor foto's van de slothappening.

De mariene veldstage zal plaats vinden van maandag 27 tot en met donderdag 30 april 2015. Tijdens deze educatieve stage zullen de jongeren kennis maken met verschillende facetten van het zeeonderzoek en krijgen ze zelf de kans om verschillende metingen uit te voeren die inzicht verschaffen in het marien milieu. De Côte d'Opale is een regio gekarakteriseerd door zand- en rotsstranden, prachtige kliffen, duinenrijen, estuaria groot en klein en hieraan gekoppeld een rijke zeewetenschappelijke geschiedenis. Het is dan ook de uitgelezen plaats om leerlingen te overtuigen van hoe fascinerend de zee en het eraan gekoppelde onderzoek wel is.

De mariene veldstage van PlaneetZee@Work en de duikinitiaties worden aangeboden door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Vlaamse overheid (EWI) binnen het actieplan Wetenschapscommunicatie.