Educational Passages | Planeet Zee

Educational Passages

Educational Passages is het geesteskind van de Amerikaan Richard Baldwin, ooit een gepassioneerde solozeiler. Toen hij zijn boot verkocht maar geen afscheid kon nemen van de oceaan, startte hij in 2008 dit educatief interessant project.

 

Richard Baldwin ontwierp een programma om schoolkinderen te laten kennismaken met al het moois dat je op zeilreizen kunt beleven. Het programma zorgt ongetwijfeld voor een brede en onvergetelijke leerervaring. Leerlingen verdiepen zich in het bouwen van boten, navigeren,  kaartlezen, satelliettechnologie, oceanografie tot internationale betrekkingen.  Het succes van het project is te wijten aan het grote avontuurgehalte en de band die de leerlingen met de boot krijgen. Ze versieren de boot naar eigen ontwerp en stoppen die vol met boodschappen en souvenirs voor de verwonderde vinders.

 

 

Het bootje 'Lancer' vertrok op 7 mei 2016 vanaf de oostkust van VS en werd op 18 september door Méabh, een 8-jarig meisje, voor de kust van Ierland gevonden (foto links). Op de rechterfoto poseert het meisje oa samen met haar ouders, de peetvader van het project, Dick Baldwin (uiterst rechts), alsook Evy Copejans en Jan Seys van het Planeet Zee team (uiterst links).  Lee het spannende verhaal van hoe het bootje de kust naderde op: http://educationalpassages.com/boats/00-164400721/