Start Science@Sea project 6/09/2016 | Planeet Zee

Start Science@Sea project 6/09/2016

18 Leerlingen uit het Sint-Fransciscus Evergem schrijven zich in voor het Science@Sea project. Ze krijgen meteen de unieke kans om een onbemande miniatuur zeilboot op de Atlantische Oceaan te water laten, en deze ervaringen wil Planeet Zee op onze blog delen.

Science@Sea is een schoolproject dat leerkrachte Maaike Steyaert in leven heeft geroepen. Een semester lang krijgt een klas twee lesuur per week les over de zee. Haar lange werkervaring als marien biologe aan de Gentse Universiteit zorgt voor een bijzonder vakoverschrijdend  programma.  Tijdens de lessen neemt  ze klas mee naar het strand om te kruien, ze onderzoeken welke producten in de supermarkt uit de zee komen, hoe groot het afvalprobleem in zee is,  welk zeeleven we in de Noordzee vinden, hoe met algen en kwallen te koken, en nog veel meer... Planeet Zee is partner binnen dit project. Als proefklas werken ze mee aan het uittesten van lesmateriaal dat we via deze website delen.   

 

De begeesterde leerkrachte Maaike Steyaert (links) startte het ScienceSea project op. Deze enthousiaste groep leerlingen tekenden hiervoor graag in!